Rudolf Steiner och mästarna av den esoteriska kristendomen | Bokhandeln Vidar

7 till antal är Mästarna - Manu, Zarathustra (Mäster Jesus), Skythiavus, Gautama Buddha, Maitreya Bodhisattva, Novalis och Christian Rosenkreutz - var och en av dem svarar mot en planet i ett sjufaldigt kosmos. De är sedan urgamla tider förbundna med mänsklighetens utveckling och kommer att fortsätta att vara det och var och en av dem har sin alldeles speciella mission.

Hur står Rudolf Steiner i förhållande till Mästarna, kan man tala om honom på sama gång som dem? Om kan man det - vilken är då hans uppgift?

Sergej O.Prokofieff visar övertygande att man inte bara kan, utan att det är så det förhåller sig. Han gör det, bland annat med underbygda faka ur Rudolf Steiners nedtecknade, "levande" kunskaper och med många vittnesmål från samtida människor. Han beskriver Rudolf Steiners karmiska biografi, livsvägar och visar att den väg Rudolf Steiner vandrade blivit till en urbildlig invigningsväg för nutidens människor. Liksom till exempel Gautama Buddha skapade urbilden för den åttafaldiga vägen som mänskligheten sedan kunde gå - så banade Rudolf Steiner den väg som gör det möjligt för människan att återförena sig med det andliga, nu med ett klart, självmedvetet logiskt tänkande. Liksom Aristoteles banade mänsklighetens tankeburna väg in i den fysiska världen, så lyfter Rudolf Steiner åter människans blick mot höjderna, nu med en självmedveten, klar blick - till ett möte, inte längre som i en spegel utan öga mot öga.

Mycket mer sägs i detta verk, som egentligen har sin början i en fråga som Sergej O. Prokofieff ställde år 1982 i sin bok "Grundandet av de nya Mysterierna" och som förblivit obesvarad. Men nu cirka 33 år senare får den sitt svar. Ända in i det sista arbetade han med detta verk och frågan: Hur lyder Rudolf Steiners mysterienamn?

Ytterligare frågor som behandlas är Mästarnas medverkan vid antroposofins framväxt och det genomgående temat - Kristusväsendet och Golgatamysteriet och Kristi eteriska Återkomst under 1900-talet och de makter som tjänar Honom.

Författare: Sergej O. Prokofieff
Förlag: Wrå Förlag
Utförande: Inbunden
Antal sidor: 357
Utgivningsår: 2021